Az elsősorban középvállalkozások hitelezésére szakosodott bank teljesítményére elsősorban az egyre erősödő német gazdaság és fokozódó üzleti aktivitás gyakorolt kedvező hatást.

A teljes jelentést pénteken teszi közzé a bank, annyit azonban előrebocsátott, hogy minden üzletága nyereségesen működött az időszak során.

A bejelentés a pénzintézet részvényárfolyamának is komoly lökést adott, a Commerzbank papírjai 3 százalék felett drágultak nap közben.

A Spiegel Online-nak nyilatkozó üzletkötők szerint a drágulásban ráadásul masszív shortzárások is szerepet játszanak. Az elmúlt hónap során ugyanis igencsak alulteljesítő volt a papír, főleg miután a pénzintézet bejelentette, hogy az állami mentőcsomag kifizetése (és a 25 százalékos részesedés visszavásárlása) érdekében ismét tőkeemelésre készül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!