Duplájára nőtt a Danubius Hotels vesztesége

A Danubius Hotels Nyrt. az idei első negyedévben 2,8 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 1,1 milliárd forintos mínusszal - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
MTI, 2013. május 15. szerda, 18:30
Fotó: Napi.hu

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli standard (IAS 34) alapján készült beszámoló szerint a társaság összes bevétele 8,6 milliárd forint volt 2013. január-márciusban, 4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Az összes működési és egyéb bevétel az első negyedévben 8,6 milliárd Ft volt, ami 4 százalékkal magasabb a tavalyi év első
három hónapjához képest, a legtöbb földrajzi szegmens által elért jelentős növekedés hatására. Euróban kifejezve az
árbevétel szintén 4 százalékkal emelkedett.

A csoport foglaltság 2012 első negyedévében 48,4 százalék volt szemben a 2012 azonos időszakában elért 46 százalékkal. A magyarországi bevétel 4,6 milliárd volt, ami 4 százalékos javulást jelent, mivel a szállodák foglaltsága
enyhén, 42,5 százalék 44,5 százalékra nőtt.

 A cseh szállodák bevételei 2 százalékos csökkenést mutattak, a szlovák szegmens árbevétele 9 százalékkal emelkedett, köszönhetően az első negyedéves átlagos foglaltság 48,0 százalékról 53  százalékra emelkedésének köszönhetően.

A román szegmens bevétele 13 százalékot emelkedve 317 millió  forintot tett ki, aminek hatására a tavalyi első negyedévben
elért 39 milliós veszteség 27 millió forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK