A bankóriás ugyanis az időszak során a papíronkénti 48 centes profitprognózissal szemben 38 centes részvényenkénti (összesen 1,17 milliárdos) nyereségről számolt be, míg az árbevétel terén a 18,5 milliárd dolláros konszenzussal szemben 17,2 milliárdot könyvelhetett el a társaság.

Mindkét érték elmarad az egy évvel korábbi azonos időszakitól, akkor a pénzintézet 18,4 milliárd dolláros bevételein 1,3 milliárd nyereséget termelt.

A negyedik negyedévben a bank gyorsjelentése szerint 1,5 milliárd dollárnyi céltartalékot oldottak fel, amely ugyan több mint harmadával marad el a megelőző év hasonló időszaki értékétől, ám ettől függetlenül hozzájárult az utolsó három hónap eredményének kozmetikázásához.

A teljes évet tekintve a bankóriás 20 milliárd dolláros leírást eszközölt rossz hitelein, amely javulást jelent a 2010-ben elszenvedett 30,9 milliárdhoz képest.

Vikram Pandit a Citi vezérigazgatója a gyorsjelentésben leszögezi, 2011-ben összességében határozott javulás volt tapasztalható, a 11,3 milliárdos nyereség ugyanis hat százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Hozzátette, a gazdasági környezet erősen befolyásolta a tőkepiacokat, a viszontagságoknak megfelelően ezért folytatják a cég áramvonalasítását.

A társaság részvényei csaknem 3 százalékkal estek csalódást keltő a gyorsjelentésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!