Az OTP a tavaly év végén 12 százalékos részesedéssel rendelkezett az ukrán piacon. Nem véletlen, hogy az áruhiteleket erőlteti az OTP, hiszen a bank negyedéves gyorsjelentéséből is kiderül, hogy az egyetlen igazán dinamikusan növekvő portfólió szegmens továbbra is a fogyasztási hiteleké. Ugyan az értékesítés jelentős szezonalitása miatt az orosz
fogyasztási hitelállomány stagnált az első három hónapban az utolsó negyedévhez képest. Éves összehasonlításban azonban továbbra is rendkívül impresszív, 60 százalékos a növekedés. Az ukrán fogyasztási hitelezés felfutása is töretlen volt, ahol az alacsony bázis miatt is jelentős, 56 százalékos növekedést sikerült elérni negyedéves összehasonlításban. Az első negyedéves záróállomány 17 milliárd forint volt, ami éves alapon 14 milliárd forintos növekedést jelentett. Ukrajnában folytatódott az áruhitel értékesítési hálózat dinamikus kiépítése: március végére mintegy 1900 ügynök volt erre a célra felvéve. Az áruhitel állomány 11,1 milliárd forintot ért el március végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!