Duplázni tudta árbevételét az RFV

Tavaly ugyan az év egészének árbevételét tekintve 100 százalékos bővülést tudott felmutatni az RFV, a negyedik negyedév azonban kissé elmaradt a menedzsment eredményvárakozásaitól.
Józsa Bernát, 2011. március 1. kedd, 07:45
Fotó:

Az RFV a negyedik negyedévben 1,8 milliárd forintos árbevételén 659 milliós EBITDA mellett 470 millió forintos nettó profitot termelt, ami az EBITDA esetében 5,9, míg a nyereségnél 9,6 százalékos elmaradást jelent a vezetőség előzetes várakozásaihoz képest.


Az év egészét tekintve az eredmények már közelebb állnak a prognózishoz, a 7,8 milliárdos bevételen elért 2,11 milliárdos EBITDA alig két, míg az 1,36 milliárdos nyereség három százalékos elmaradást takar. Utóbbit részben az is indokolhatja, hogy a társaság gyorsjelentése szerint a vállalat a külföldi üzletfejlesztésre a tervezettnél 100 millió forinttal többet költött.


A gyorsjelentés szerint az RFV folyamatosan keresi az újabb projektlehetőségeket Magyarországon és Romániában, valamint a terveknek megfelelően megindult a szervezet felkészítése a Lengyelországi piacra történő belépésre. Ezt segítheti a vállalat részvényeinek nemrégiben bejelentett, még a tavasz folyamán lebonyolítandó varsói listázása, amely lehetőséget nyújthat az RFV nevének bevezetésére és megismertetésére a célországban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK