A BASF a több mint 8 milliárd dolláros vállalatfelvásárlásoknak és a gyomirtó szerek iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően 1,2 milliárd euróra növelte a negyedéves nettó nyereségét, közel megkétszerezve az előző év azonos időszakában regisztrált 613 millió eurós profitot, és jelentősen felülmúlva az elemzők 809,8 millió eurós várakozását. A BASF jelenlegi 14 milliárd eurós bevételei 5 százalékkal lettek magasabbak, mint tavaly ilyenkor, túllépve az elemzők 13,8 milliárd eurós előrejelzését is. A vállalat 2007-re rekordértékű profitra számít, ennek érdekében a vállalat vezetése az egyszerű vegyi anyagok gyártásán túlmutató akvizíciókat folytatott az év során, kiterjesztve tevékenységét az idén 20 százalékos áremelkedést mutató hűtőfolyadékok gyártására is. A BASF részvényei az év eleje óta 33 százalékot emelkedtek a frankfurti tőzsdén, túlszárnyalva ezzel a Bloomberg által összeállított, az európai vegyipari cégek részvényeit tömörítő index mozgását is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!