Duplázott a legjobb tőzsdejátékos

Lezárult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által szervezett egy hónapos tőzsdejáték, a legjobb játékos ennyi idő alatt több mint duplájára hizlalta virtuális számlájának kétmilliós kezdő tőkéjét.
Mezősi Tamás, 2012. március 12. hétfő, 18:02
Fotó: Napi.hu

A négy hét alatt közel 3500 regisztrált játékos próbálta ki a tőzsdézést, a vállalkozó kedvűek több mint 31,6 milliárd forint értékben kereskedtek, ez átlagosan napi 1,6 milliárd forintos forgalomnak felel meg, ami a BÉT azonos időszaka valós tőzsdei magánbefektetői aktivitásának körülbelül felét teszi ki.

A játékosok közel százezer kötést hajtottak végre, ami egy főre vetítve átlagosan 27 tranzakciónak felel meg.

A játék során a kereskedhető értékpapírok közül a legnépszerűbb termékeknek a hazai részvények és a BUX ETF bizonyultak a teljes forgalom 46 százalékával, a második legkedveltebb értékpapírtípus a certifikátok voltak 45 százalékkal, majd őket követték a sorban a BÉTa Piacon elérhető külföldi részvények 9 százalékkal.

A bruttó kétszázezer forintos fődíjért rendkívül szoros küzdelem alakult ki, az első és a második helyezett között mindössze néhány tízezer forint volt a különbség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pride, 2012.03.12 18:47

csak azt nem ertem, hogy az utodott fityesz (elen a "tozsdecapa" jankoval) miert nem ezektol az emberektol ker tanacsot?
...jaaa persze, ott vannak szabalyok!
:-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html