Duplázott az Egis

A szeptemberben kezdődő üzleti év miatt féléves gyorsjelentéssel előrukkoló Egis kellemes meglepetéssel szolgált: árbevétele negyedével, nyeresége pedig duplájára nőtt.
Madarász János, 2005. május 11. szerda, 07:50
Fotó:

A gyógyszergyár az első hat hónapban 6,99 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 92 százalékos növekedést jelent. A javulás elsősorban a 19 százalékkal 36,5 milliárd forintra nőtt árbevétel mellett a működési költségek kedvező alakulásának volt köszönhető, a cég már üzemi szinten hozta a duplázott 6,5 milliárd forintos eredményt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK