Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a cégcsoport magyar számviteli szabályok szerint számított nettó árbevétele csaknem 54 százalékkal emelkedett 2012-ben az előző évhez képest, és megközelítette az 1,5 milliárd forintot. A bruttó díjbevétele (IFRS szerint) 44 százalékkal 1,361 milliárd forintra növekedett. A nettó díjbevétel 52 százalékos emelkedés mellett 795 millió forintot ért el.

A működési eredmény több mint duplájára, 688 millió forintra emelkedett, a társaság adózás előtti eredménye pedig 359 millió forintra nőtt a tavalyi 100 millió forintról.

A társaság folyamatosan bővülő ingatlanportfóliójának köszönhetően az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel teszi ki a csoport bevételeinek csaknem 93 százalékát.

Az ingatlan bérbeadás díjbevétele 57 százalékkal növekedett és meghaladta az 1,261 milliárd forintot.

A cégcsoport árbevételének növekedése egyrészt az elmúlt évben lezárt jelentős akvizícióknak köszönhető, amelyek révén a társaság ingatlanállománya mintegy 65 ezer négyzetméterre növekedett, emellett sikerült az ingatlanportfólió kihasználtságát csaknem maximális szinten tartani, messze a piaci átlag felett - idézi a közlemény Székely Gábort, az Appeninn Holding igazgatóságának elnökét.

A 2009-ben alakított Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. befektetési társaság tevékenysége során olyan piaci szegmensekre koncentrál, ahol alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermelést ígérő eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon. Ilyen célterület a többi között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek piaca.

A társaság részvényei 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak, 2012. április 1-től pedig a BUX-ba is bekerültek.

Az Appeninn-részvény 12 havi legmagasabb ára 448 forint, éves minimuma 224 forint, a hétfői záróára 240 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!