A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) igazgatósága döntött: a vagyonbiztosító magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágait átadja az Aegon Biztosítónak.

A tranzakció több mint 100 ezer darab szerződést tartalmazó, közel 6 milliárd forint állománydíjú portfólióra terjed ki. Az érintett ügyfelek szerződései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban nekik külön teendőjük nincs. A továbbiakban - a felügyeleti jóváhagyást követően - az ügyfelek az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-től kapnak tájékoztatást.

A döntés része annak a lépéssorozatnak, melynek célja az EMABIT szavatolótőke-megfelelésének rendezése az olaszországi káreseményeket követően. A bejelentett állományátadáson túl a vagyonbiztosító menedzsmentje további lépéseket készít elő az elvárt szavatolótőke biztosítására az MNB által elrendelt új helyreállítási terv keretén belül.

A döntés nem érinti az EMABIT anyavállalatának, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek a működését és pénzügyi stabilitását. Az életbiztosító Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése továbbra is kiemelkedően magas, 343 százalék.

A befektetők jól fogadták a hírt, a biztosító részvénye a nyitás után 8 százalék körüli pluszba került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!