A két fenti tényező már globális hatásúvá vált, és a hét nagyobb részében ez határozta meg a tőzsdei kereskedést. Pénteken Kelet-Ázsiában különösen a japán részvényárfolyamok estek, ennek oka, hogy a japán részvénypiac csak megkésve tudott reagálni a csütörtöki kedvezőtlen kínai gazdasági adatokra.

Tokióban a japán Nikkei-225 index 3,30 százalékos, 488,32 pontos csökkenéssel 14 327 ponton zárt. A Nikkei utoljára február elején gyengült ekkorát egy nap alatt, heti szinten 6,2 százalékot esett az index.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,75 százalékkal, 14,48 ponttal csökkent és 1919 ponton fejezte be a napot. Heti szinten 2,8 százalékot gyengült a Kospi, és jelenleg öthetes mélyponton van a dél-koreai tőzsde.

Sydneyben az ausztrál S&P/ASX-200 index 1,54 százalékos, 83,21 pontos gyengüléssel 5329 pontra esett vissza. Az ausztrál tőzsde heti szinten 2,8 százalékot veszített értékéből, pénteken általánosan erősebb volt az eladási kedv, mint a vételi hangulat.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai piacok negatív tartományban voltak. A sanghaji tőzsde 1,22 százalékkal gyengült, a hongkongi tőzsde 1,20 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!