Hatalmas mínuszban áll a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden. A fő részvényindex, a BUX több mint 4 százalékos mínuszba került délutánra, a 31,5 ezer pont körül áll.

A vezető papírok a Magyar Telekom kivételével esnek. Az OTP részvénye több mint 7 százalékot zuhant ma, az árfolyam három és fél éve nem látott mélyponton járt, 7865 forintra süllyedt napközben. A forgalom nagy, délutánra a bankpapírnál meghaladta a 9 milliárd forintot.

A Mol is több mint 4 százalékos mínuszban áll, ami nem meglepő, hiszen a kőolaj piacával kapcsolatos várakozások kedvezőtlenek, az üzemanyagárak is csökkennek. A Richter is csaknem 2,5 százalékos mínuszban állt délután, a Mészáros Lőrinc felcsúti vállakozó érdekeltségébe tartozó Opus pedig pedig csaknem 9 százalékot esett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!