Ebből a bázisból ugrott fejest a forint

A ma reggeli kereskedésben egy közel egy éve kiépített sávból lőtt ki az euró/forint keresztárfolyam. A sáv szélén egyensúlyozik az árfolyam.
Napi.hu, 2016. június 24. péntek, 08:25
Fotó: Napi.hu

A Brexit hírére egészen 321,9 forintig szaladt fel a kora reggeli órákban az euró/keresztárfolyam. Ezzel masszívan kiszúrt az egy év alatt kiépített sávból, amelynek teteje nagyjából 317,8, alja pedig 306,8 forint körül található.

euro/forint napos
Saxo Bank


A technikai elemzés szabályai szerint a sávból való kitörést az esetek többségében a sáv szélességével megegyező, a kitörés irányába tartó mozgás követ, ami jelen esetben ez euró 328 forint fölé emelkedését valószínűsítené, s a sáv korábbi széle masszív ellenállásként/támaszként funkcionál. Így az lenne kedvező a forint kilátásaira nézve, ha a sikerülne meggyőzően az említett, 317,8 forintos szint alá visszatérnie az árfolyamnak.

Reggel negyed kilencre ez úgy tűnt sikerült, azonban figyelembe kell venni az árfolyam jelentősen megugrott volatilitását is. Ez tegnap a 14 napos ATR mutatót szemlélve 1,75 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK