Az econet tegnap eddigi legjelentősebb akvizícióját hajtotta végre. A cég megvásárolta az Externet Informatikai Szolgáltató Kft. százszázalékos üzletrészét. Az internetszolgáltatással foglalkozó, s az Alföld egyes részein a piacvezetők közé tartozó Externet Kft. törzstőkéje 330 millió forint. A cég tavaly 300 millió forintos árbevételt ért el, amit szeretnének az idén 400 millió forint fölé tornázni - tudta meg a NAPI Gazdaság Balázs Csabától, az econet.hu vezérigazgatójától. Úgy tűnik, az econetnél a bevásárlások napja volt a tegnapi, a társaság ugyanis az Externet Kft. mellett 70 százalékos részesedést szerzett a Sziget.hu Informatikai Részvénytársaságban is. A cég amellett, hogy a 70 ezer oldalletöltéssel és tízezer látogatóval büszkélkedő Sziget.hu portál tulajdonosa, tartalmat szolgáltat a Budapest.hu weboldalhoz is. A Sziget.hu megvásárlása beleillik a tartalomszolgáltatás területére jelentősebb erőforrásokat irányzó econetes stratégiába. Az akvizíciók sora ezzel még nem zárult le, az econet állítólag a közeljövőben újabb cégek megvásárlásáról számol majd be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!