Az Édászban nyilvános ajánlattal 89 százalékot szerzett E.ON Hungária a közgyűlésen 90 százalék feletti tulajdonrésszel képviseltette magát. Eddig az E.ON Hungária és az francia EdF képviselői voltak jelen a vállalat igazgatóságában, a mai közgyűlés ugyanakkor - az E.ON szavazataival - visszahívta az igazgatóságból a francia képviselőt, illetve a felügyelőbizottság francia tagjait. Az it-be nem választottak új tagot, így az 3 fősre csökkent, az fb-ben az EdF képviselőinek helyét az E.ON képviselői vették át, de változott a gazdasági tárca által delegált tag személye is. Módosították a társaság alapszabályát, megszüntették a vezérigazgatói posztot, s az igazgatóság létszámát az eddigi 4 helyett 3-11 főben határozták meg. Az igazgatóság mostantól ügyvezetői feladatokat is ellát majd. Az igazgatóság elnöke részvényesi kérdésre nem kívánt előrejelzést adni az idénre várható nyereségről, mint ahogy arról sem, hogy a nyilvános ajánlat után változik-e a társaság osztalékpolitikája. Mint mondta, az osztalékpolitika kialakítása tulajdonosok, azaz a közgyűlés hatáskörébe tartozik.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!