Délután négy óra után a frankot 218,30, a dollárt 210,70, az eurót pedig 275,70 forinton jegyezték. Reggel az eurót 275,6 forint jegyezték a bankközi devizapiacon, a svájci frank egy egysége még 216,9 forintba került, a dollárból pedig 209,5 forintért lehetett vásárolni.

Az eurót nap közben a 275,50 és 276,50 közötti sávban jegyezték, az árfolyam a viszonylag szűk tartományban le-föl mozgott. A forgalom nem volt jelentős.

A devizapiacon nincs rossz hangulat, a 280 forintos euróig egyelőre nem jutottunk el, igaz, a 275 forintos szint alá sem sikerült odakerülni - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Kerékgyártó Imre, a Commerzbank treasury sales osztályvezető-helyettese.

Az euró dollárjegyzése szintén lefelé tartott csütörtökön; a zöldhasú erősödését a vártnál valamivel gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatok okozták. A frank gyengülése erősödésben fordult az euróval szemben, és a magyar devizához viszonyítva is értékesebb lett.

A régióban a zloty jelentősebben erősödött az euróval szemben, vélhetőleg nem függetlenül a kamatemelési várakozásoktól. Ez részben azt is magyarázhatja, hogy miért nem tud nagyobb mértékben erősödni a forint - a befektetők ugyanis átcsoportosításokat hajthattak végre a forintból a lengyel deviza felé.

Pénteken az Egyesült Államokban publikálandó munkanélküliségi adat gyakorolhat hatást a devizapiacra és az árfolyamokra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!