Az euró forintjegyzése jellemzően 245,50-246,00 forint között ingadozott, de egy-egy kilengés során megvolt a 245,20 és a 246,20-as szint is. A hazai folyó fizetési mérlegről szóló jelentés éppúgy nem hatott a kurzusra, mint az amerikai makroadatsor, a forint alapvetően a régiós folyamatokat követte. Délután fél öt tájban az euró egysége 245,40, a dolláré 181,50, a svájci franké pedig 148,20 forinton állt a bankközin. Kolba Miklós, az ING Bank tradere úgy vélekedett, nemigen várható, hogy a pénteki szinteknél számottevően lejjebb menjen az euró forintjegyzése. Az állampapírok másodlagos piacán a legtöbb futamidőben nem történt változás. Ez alól két érdemi kivétel volt: az ötéves benchmark 4, a háromhónapos 15 bázisponttal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!