Hétfőn újabb 16 bázisponttal feljebb kúsztak a spanyol 10 éves állampapírhozamok, amelyek így elérték a 6,5%-os szintet. Utoljára tavaly novemberben volt ilyen magas a hozam, amikor végül az Európai Központi Bank kénytelen volt közbelépni, és állampapír vásárlásokkal hűteni a piaci kedélyeket.

Nem a Bankia kimentése az egyetlen rossz hír, pénteken a katalán autonóm tartomány elnöke bejelentette, hogy rövid időn belül pénzügyi nehézségei lehetnek, az S&P pedig spanyol bankokat minősített le.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!