Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Guy Dymschiz (képünkön), a Duna House Holding Nyrt. társ-vezérigazgatója kijelentette: nem bánták meg, hogy a társaság 2016. novemberében belépett a Budapesti Értéktőzsdére, ahol a részvényeket prémium kategóriában jegyzik. Ugyanakkor úgy vélte, hogy részvényük jelenlegi árfolyama nem tükrözi a cég valódi értékét - kedden a részvények záróára 3660 forint volt - idézi az MTI.

Elmondta: részvények árfolyamában nem jelenik meg, hogy a társaság kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 2018. első felében 1,43 milliárd forint volt, ami 2016. azonos időszakához képest két és félszeres növekedés. Ezen felül a részvényárfolyamra nem volt számottevő hatással sem az osztalékfizetés folyamatos növekedése, sem pedig a MyCity felvásárlása.

Kitért arra, hogy a társaság az új piacok keresése mellett a meglévőkre is nagy figyelmet fordít. Ezt azzal támasztotta alá, hogy már Csehországban is elindult a franchise hálózat kiépítése, Magyarországon pedig az eddig létrejött franchise rendszer bővítésén dolgoznak.

Fontos fejlemények

Máté Ferenc a társaság vezérigazgató-helyettese emlékeztetett: legutóbb november 6-án bővült a társaság, amikor a Duna House cégcsoport lengyel leányvállalata a Metrohouse Franchise S.A. megvásárolta a lengyel Gold Finance Sp. z o.o. hitelközvetítőt. A Gold Finance 2017-ben 63 milliárd forintnyi hitelt közvetített ki, ez az összeg nagyságrendileg megegyezik a teljes Duna House cégcsoport által Magyarországon és Lengyelországban közvetített hitelállománnyal - érzékeltette a felvásárlás jelentőségét Máté Ferenc.

Doron Dymschiz, a cégcsoport másik társ-vezérigazgatója a magyar ingatlanpiac legfontosabb változásai között említette a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítését, a kedvezményes 5 százalékos lakásáfa - bizonyos feltételek melletti - 2023-ig történő fenntartását, illetve a lakástakarék-pénztárak állami támogatásának kivezetését. A csok kibővítését és a lakásáfa további fenntartását is pozitív lépésnek nevezte, előbbit a hitelállomány várható növekedése, utóbbit pedig a piacon uralkodó bizonytalanság megszüntetése miatt. Az ltp állami támogatásának kivezetése pedig új pénzpiaci termékeket kidolgozására ösztönzi a cégeket - fűzte hozzá.

Schilling Dániel a társaság gazdasági igazgatója az elemző cégek által megszabott célárfolyamokra hívta fel a figyelmet. A Concorde Értékpapír Zrt. által 4751 forinton meghatározott célárfolyamot a cégcsoport megítélése szerint a részvények jelenlegi árának már meg kellene haladnia - mondta.

A Duna House részvényeivel 2016. november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4340 forint, a legalacsonyabb 3360 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!