Egész Európa magyar fogamzásgátlót szedhet

Megállapodást kötött egy fogamzásgátló készítmény forgalmazásáról a Richter Gedeon Nyrt. és az Allergan - közölte a magyar gyógyszergyártó. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója az InfoRádóban azt mondta: a megállapodás a társaság nőgyógyászati termékek forgalmazásának erősítését jelenti.
Inforádió, 2017. január 19. csütörtök, 18:50
Fotó: Napi.hu

A terméket Magyarországon már forgalmazzák, a megállapodás ezt Nyugat-Európára is kiterjeszti, így már az összes európai országban tudja forgalmazni a Richter Gedeon Nyrt.

Bogsch Erik elmondta, hogy a nyugat-európai árbevételüket a fölfutás után körülbelül 30 millió euróval növeli a megállapodás.

Az Allergánnal régóta szoros a Richter együttműködése. A központi idegrendszer, a skizofrénia területén dolgozik együtt a két cég.

"Ott mi adtuk át a készítményt, illetve közös fejlesztés volt, ebben az esetben a mi nőgyógyászati vonalunkat erősíti, mert ők ezt a vonalat Nyugat-Európában nem kívánják komolyan folytatni" - tette hozzá Bogsch Erik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK