Egész Európa ralizott - Itthon az OTP és az MTel járt az élen

Az európai részvénypiacokon egész nap jó volt a hangulat, miután a befektetők egyelőre átnéztek az utóbbi napok ukrán eseményein. Az optimizmust elsősorban vállalati hírek fűtötték, egyrészt jó gyorsjelentéseknek, másrészt a gyógyszerszektorból érkező felvásárlási híreknek örültek a piaci szereplők. A budapesti börzén az OTP és a Magyar Telekom teljesített a legjobban, de a másik két blue chipnek is jó napja volt.
portfolio.hu, 2014. április 22. kedd, 17:54
Fotó: Napi.hu

A keddi kereskedésben jó volt a hangulat az európai börzéken, igaz az orosz-ukrán helyzetet továbbra sem sikerült megoldani, sőt a hétvégén tovább fokozódott a feszültség, ráadásul az Egyesült Államok újabb szankciókat helyezett kilátásba.

Hiába az ukrán polgárháborús helyzet, a régiós piacokon is vették a részvényeket, igaz ez nem mondható el az orosz börzéről, az RTS 0,8 százalékot esett. A kedvező nemzetközi hangulatban a BUX ugyanakkor 1 százalékkal került feljebb. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy bár jó volt a hangulat, a forgalom jóval átlag alatti, kevesebb mint 5 milliárd forint volt, így relatíve kisebb pozícióval is az átlagosnál nagyobb árfolyam-elmozdulást lehetett okozni az egyes részvények piacán.

A BUX emelkedéséből az összes nagypapír kivette a részét: a Magyar Telekom különösen jól teljesített: egyrészt felvásárlási spekuláció segítette az emelkedést, másrészt szintén a vevői oldalt erősíthette, hogy az NMHH a korábban jelzettnél alacsonyabb összegre számít a frekvenciaaukción. A távközlési részvények árfolyama végül 1,6 százalékot emelkedett.

A többi blue chip teljesítményére sem lehet panasz: az OTP 1,6, a MOL és a Richter pedig 0,8 százalékkal került a csütörtöki záróértéke felé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK