Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dow Jones ipari indexe 2,52 százalékkal, az S&P 500-as mutatója 2,88 százalékkal, a Nasdaq pedig 3,11 százalékkal került lejjebb a nap végére. A DJIA 261 pontos bukással 10 098 pontra, az S&P 32 pontos mínusszal 1065 pontra, a Nasdaq pedig 2179 pontra vonult vissza. A leértékelődés a bankrészvények körében volt a legnagyobb, de a GE is sokat veszített, miután a Citigroup, a Bank of America és a General Electric is a vártnál alacsonyabb bevételekről számolt be.

Mind a Citi, mind a BoA nyeresége elérte az elemzői prognózisokat. A Citi 6,25 százalékkal, a Bank of America 9,16 százalékkal értékelődött le, de több mint 5 százalékot bukott a Wells Fargo és 3,6 százalékot a JP Morgan is; a GE részvények 4,59 százalékot veszítettek értékükből.

A New York-i tőzsde heti mérlege is negatív lett, megközelítőleg 1 százalékos.

A rossz hangulatot a makroadatok is táplálták: az infláció továbbra is aggasztóan alacsony, az amerikai lakosság fellendülésbe vetett hite pedig váratlanul megcsappant - derült ki a Michigani Egyetem júliusi hangulatjelentéséből. A fogyasztói hangulatindex júniusban még éves csúcson állt, júliusban azonban, a további növekedésről szóló várakozásokkal ellentétben tavaly nyári alacsony szintekre zuhant vissza.

Az arany jegyzése tovább csökkent, május óta a legalacsonyabb szintet érve el 1200 dollár alatt, eközben az euró javított dollárral szembeni pozícióján, s a keresztárfolyam 1,3 felett tetőzött.

Kedvező fordulat a BP elmúlt időszaki kálváriájában, hogy a társaság csütörtök éjjel bejelentette, legutolsó nekifutása sikeres volt, így maradéktalanul képes volt elzárni a Mexikói-öböl vizét szennyező olajszivágást. A részvény megítélése kismértékben javult mind a londoni, mind a New York-i tőzsdén. Az nyersolaj árfolyama 1 százalékkal 75,90 alá vonult vissza.

A Nasdaq csökkenése ellenére is jól teljesített néhány tech-papír; a Motorola a hét során 11 százalékkal, a Sprint Nextel pedig 9 százalékkal drágult. A Goldman Sachs papírjai több mint 7 százalékot kerültek feljebb, miután a befektetési bank csütörtök éjjel megállapodott a SEC-kel 550 millió dolláros bírság megfizetéséről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!