A szakértők szerint az egy évvel korábbi 2,5 milliárd és az előző negyedévi 2,8 milliárd forinttal szemben ezúttal 2,2 milliárd forint körül alakulhatott az IFRS szerinti adózott eredmény, de van, aki ennél is kevesebbet vár félmilliárd forinttal. Így az egész éves konszolidált profit 7,8 milliárd forintot tenne ki, vagyis alulról közelítené a részvényenként ezer forint feletti várakozásokat. A gyógyszergyártó üzleti évének utolsó negyedét leginkább a dollár gyengülése ronthatta le, de kedvezőtlenül alakult a belföldi értékesítés is. Az elemzők ugyanakkor az export erősödését valószínűsítik, Fazakas Péter, a Buda-Cash elemzője például 85 millió dollárra becsli a kivitelt, amely 32 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - írja a Napi Gazdaság.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!