Marosffy László vezérigazgató-helyettes ismertette a társaság idei középtávú terveit. "Bár középtávon csak 8 százalékos emelkedéssel számolunk a hazai piacon, a legfontosabb exportpiacon, a FÁK országokban a hátralévő üzleti évben továbbra is tartható lesz az a 35 százalékos növekedés, amit az első félévben is elértünk" - mondta a vezérigazgató-helyettes. A társaság nem változtatott középtávú várakozásain - tette hozzá Marosffy. "Továbbra is 25 százalékos dollárban mért emelkedést várunk a következő években. Ami - figyelembe véve, hogy időközben jelentősen emelkedett a bázis -, nagyon jó hír a részvényeseknek" - mondta Marosffy. Közép-Kelet Európában az első félévben 5 százalékos volt a növekedés, a második félévre jelentős javulást vár a társaság - különösen az első félévben eddig rosszabbul teljesítő lengyel piactól. Így idén középtávon 10 százalék feletti forgalomnövekedéssel számolnak. A társaság konszolidált eredménye jelentősen - 700 millió forinttal - meghaladta az anyavállalatét, aminek magyarázatául a vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy megváltozott a külföldi leányvállalatokkal az elszámolás rendje, ezért a jövőben is tartós nyereséget fognak elérni. Ezenkívül a társult vállalatok - különösen a Hungaropharma - növekvő teljesítménye is hozzájárult a konszolidált eredmény emelkedéséhez. Az Egis azzal számol, hogy félévente 500 millió forinttal jobb lehet ezentúl a konszolidált eredmény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!