Az Antenna Távközlési Rt. alaptőkéjét 5,177 milliárd forinttal felemelik, és döntött az igazgatóság arról is, hogy milyen eszközök kerüljenek apportálásra. Mint ismeretes, 2003 júniusában megszületett a végleges döntés az Eurotel Távközlési és Informatikai Rt., az Antetra Professzionális Távközlési Szolgáltató Kft., és az Infotrade Informatikai és Kereskedelmi Kft. összeolvadásáról, a 600 000 000 forint, alaptőkéjű jogutód társaság, Antenna Távközlési Rt. cégbírósági bejegyzése szeptember folyamán történt meg. Az egyesülés a befektetési portfólió profiltisztítása és integrációja valamint az Antenna Hungária Rt. privatizációjának előkészítése érdekében történt. A folyamat második lépéseként 2003. október 1-jei hatállyal az Antenna Hungária Rt.-n belüli távközlési tevékenység kerül kiszervezésre. A távközlési leányvállalat tevékenységeinek végzéséhez szükséges eszközállomány egyrészt eszközapportok, másrészt értékesítés útján kerül az Antenna Távközlési Rt.-be. Az átkerülő, összességében 10,73 milliárd forint piaci értékű eszközvagyon az AH azon eszközeiből áll össze, melyek eddig is vagy az AH-n belüli Távközlési ágazat tulajdonában, vagy jelentős hányadban az ágazat használatában voltak. A társaság III. negyedéves gyorsjelentésére a kiszervezés az október 1-jei hatály miatt nem lesz hatással. Az értékesítés az Antenna Hungária Rt. 2003-as pénzügyi adataiban az egyéb bevételeknél és egyéb ráfordításoknál fog jelentkezni. Az apport a rendkívüli bevételeknél és ráfordításoknál kerül majd kimutatásra, melynek következtében csökkenni fog a tárgyi eszközök állománya, ezzel párhuzamosan viszont megnő a befektetett pénzügyi eszközök állománya.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!