Egy orosz áramszolgáltató kivonul a londoni értéktőzsdéről

Az orosz Moszenergo áramszolgáltató kivezeti letéti jegyeit (ADR) a londoni értéktőzsdéről (LSE) - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 28. péntek, 12:25
Fotó: Reuters

A Moszkva és térsége áram- és hőellátásáért jelentős részben felelős cég azt közölte, hogy 2019. március 28-án kereskednek utoljára letéti jegyeivel a londoni börzén.

A lépést azzal indokolta a Moszenergo, hogy nem éri meg Londonban jelen lenni, mivel rendkívül alacsony letéti jegyének forgalma és ezen felül még évente azért is fizetnie kell, hogy egyáltalán kereskedhessenek vele.

A Moszenergo adatai szerint letéti jegyeinek többsége a frankfurti értéktőzsdén forog.

A Moszenergo biztosítja Moszkva és térsége áramellátásának több mint a 60 százalékát, hőellátásának pedig csaknem 90 százalékát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK