Ma hajnalban, egy többhetes vitasorozatot követően végre megegyeztek a republikánusok és a demokraták a szükséges költségvetési kiigazítás részleteiben és az adósságplafon felemelésében, ám kérdés, hogy mit szólnak majd ehhez a hitelminősítők. A befektetők attól tartanak, hogy tervezett intézkedések nem győzik meg a hitelminősítőket a költségvetési pálya fenntárhatóságáról, és esetleg ismét kilátásba helyezik a leminősítést.

Ehhez jött még délután egy kedvezőtlen makrogazdasági adat, amely szerint a feldolgozóiparban két éve nem látott pesszimizmus uralkodik (az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke 4,4 ponttal 50,9 pontra csökkent, míg a konszenzus 54,4 pont volt). A hírre eséssel reagáltak az indexek, jelenleg a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is egy százalék feletti mínuszban tartózkodik. Értékük rendre 12 003 pont (-1,16%), 1276 pont (-1,26%), illetve 2719 pont (-1,33%).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!