Célpontokat keres magának a Toyota - 241 milliárd forintot adna nekik

Az autózást érintő technológiai fejlesztéseket támogató befektetési alapot indít a Toyota.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 16. szerda, 10:26
Fotó: Toyota

A japán autógyártó kutatással foglalkozó részlegéhez (Toyota Research Institute Advanced Development - TRI-AD) tartozó, Woven Capital befektetési alap 800 millió dolláros, azaz több mint 241 milliárd forintos tőkével kezdi meg a működését januárban.

Az alap olyan növekedési fázisban lévő cégekbe fektet majd, amelyek többek között az önvezető autózással, a mesterséges intelligenciával és automatizálással, adatkezeléssel és elemzéssel foglalkoznak.

James Kuffner, a TRI-AD vezérigazgatója azt mondta, a befektetési alap befektetéseivel egy globális, különböző együttműködő cégekből és technológiákból álló portfóliót szeretnének kialakítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK