Erősen csökkent a kereslet a lengyel államkötvények iránt, miután Alan Greenspan, az amerikai Fed korábbi elnöke azt nyilatkozta, hogy az USA és a feltörekvő országok hosszú lejáratú kötvényeinek hozamában mutatkozó történelmileg alacsony spread nem marad fenn. A 10 éves lengyel kötvény hozama erre kilenc hónapos magasságba emelkedett, a zloty lejtőre került, együtt a többi kelet-közép-európai valutával. A zloty 0,4, a szlovák korona 0,3, a forint 0,4 százalékkal süllyedt. Csak a cseh korona állta a sarat: 28,515-ről 28,480-ra csorgott le euró árfolyama.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!