A Napi Gazdaság szerdai lapszámának cikke

Nagy vonalakban nem változott a technikai helyzet a Budapesti Értéktőzsdén, a nagy részvények közül az OTP változatlanul elég rossz képet mutat magáról, annak ellenére, hogy egy pár hetes minisávból felfelé tört ki.

A Mol ugyan nagyot esett, de ez még lehet az előző emelkedő hullám korrekciója is, a Richter és az Egis képe ugyanakkor egészséges.

A Magyar Telekomnál nagyobb trendet nem kell keresni, hiszen a papír egyelőre marad a jól megszokott sávozásánál.

A régi bölcsesség szerint a piacok az idő nagyjából felében-kétharmadában oldalaznak, avagy sávoznak, s trendszerű ármozgással csak az idő mintegy egyharmadát töltik.

A BUX index a legjobb jóindulattal is csak sávozik július közepe óta, 21 500 és 23 500 pont között.

Az elmúlt két alkalommal egyre magasabb mélypontokról támadta az index ezt azt ellenállási zónát.

Ha újra nekifutna és átvinné, akkor a háromszöggé alakult sávozásból a célérték a korábbi, 25 500 pont körüli csúcs lehetne.

Persze ez előtt számos ellenállást le kéne győznie a mutatónak, mindjárt ott tornyosul az áprilisban letört fej-vállak alakzat nyakvonala 23 800 és 24 000 pont között.

Alulról először 22 600 pontnál az 50, lejjebb mintegy 200 ponttal a 200 napos mozgóátlag lehet támasz, de a hosszú sávozásban számos támasznak kikiáltható szintet érintett az index csúcsok és mélypontok formájában.

Igazi problémáról akkor lehetne beszélni, ha a 20 ezer körüli szintet törné a mutató.

A tavaly tavasszal indult emelkedő trendnek nyoma sincs, az idén április végén indult eső trend sem hallat egyelőre magáról.

A piacon egyensúly van, André Kostolany szavaival élve pontosan annyi a tökfilkó, mint a részvény. Szebben fogalmazva jelenleg nem látszik, hogy kik győznek, a vevők vagy az eladók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!