A versenytársakénál jóval alacsonyabb jutalékot kínál a magyar ügyfeleinek is immár két éve a holland DEGIRO brókercég, amely egyértelműen kedvező árazásával szeretne Európa vezető pénzügyi szolgáltatójává válni.

A cég összehasonlító adatai alapján a magyar brókercégek átlagos jutalékköltségénél 82 százalékkal olcsóbban tud befektetési termékeket vásárolni náluk egy magyar befektető. A magyar részvények esetében egy-egy adásvételnél 71-77 százalékot tud megspórolni a jutalékköltségből az ügyfél.

A DEGIRO az alacsony jutalékszint mellett azt az összeget is minimális szinten igyekszik tartani, amely mellett egy-egy befektető számlát nyithat náluk. A számlanyitás is egyszerűen megy, az ügyfél számlavezető bankjának igazolásával tud eljárni, a DEGIRO összes eljárása úgy lett kidolgozva, hogy az minimális közreműködést igényeljen a brókercég alkalmazottai részéről. Ez nem véletlen, a DEGIRO úgy próbál meg a többiekénél kedvezőbb jutalékot biztosítani ügyfelei számára, hogy a lehető legkisebbre csökkenti saját költségeit.

Az ügyfelek ebből nem éreznek semmit, hiszen a magyar nyelvű ügyfélszolgálat rendelkezésükre áll az európai és az amerikai piacok nyitvatartási ideje alatt. Mindezt úgy, hogy a sok helyen megszokott hosszú unalmas várakozás helyett a cég ügyfélszolgálata néhány kicsöngést követően felveszi a telefont.

Nem csak a jutalékköltségeket tartja alacsonyan a DEGIRO, de a más cégeknél megszokott egyéb díjakkal sem kell számolnia az ügyfélnek. Nincs számlafenntartási költség, s ha a befektető valamilyen okból sokáig inaktív a számláján, akkor sem kerül felszámításra extra költség.

A DEGIRO 2013-ban indította útjára lakossági brókerszolgáltatását, ennek filozófiája az, hogy a magánbefektetők számára az intézményi ügyfelek által megszokott alacsony jutalékokat kínálja. A diszkontárak meghozták az eredményüket, már a harmadik évben a legnagyobb forgalmú holland brókercéggé váltak, s idén első negyedévbe már a 10 legnagyobb forgalmú európai brókercég között szerepeltek.

Az ügyfelek a DEGIRO Webtrader rendszerén, illetve mobil alkalmazásán keresztül hajthatnak végre tranzakciókat a világ 60 vezető európai, amerikai és ázsiai részvény és származékos piacán.

A cikk megjelenését a DEGIRO támogatta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!