Egy helyben ragadt a forint

Az euróval szemben péntek óta nem változott az árfolyam.
Napi.hu, 2013. október 21. hétfő, 17:09
Fotó: Napi.hu

Főképp nemzetközi hírek voltak hatással az árfolyamokra hétfőn, így a figyelem jórészt az Egyesült Államokra szegeződik, ahol nemrég sikerült megállapodni a költségvetés és az adósságplafon ügyében. Itthonról a kereskedők leginkább a devizahitelek forintosítására koncentráltak: bár a piac már elkezdte árazni az egyszeri, egyösszegű átváltást, ám jelen állás szerint a kormány mégsem akar ennyire drasztikus lépést.

Ennek megfelelően a forint 293,5 eurót ért, pontosan annyit, amennyit péntek délután. Ekkor egy dollár 214,6, egy font 346,8, egy svájci frank 237,9, míg a japán jen 2,1876 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK