A forintgyengülés a dollár euróval szembeni erősödésével párhuzamosan következett be, a zöldhasú 1,4850-re ereszedett alá a napi 1,4880-as maximumról. A zöldhasúval 186,20 forinttal kereskedtek koradélután a bankközin. Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője egyelőre a 275-278-as sávot tartja a legvalószínűbbnek az euró/forint tekintetében, amíg valamilyen új adat érdemi változást nem vált ki a piaci hangulatban. A vártnál jobb magyar szeptemberi ipari termelés adatok piacbefolyásoló hatása eddig limitált maradt - tette hozzá a szakember, felhívva a figyelmet arra is, hogy késő délután az októberi magyar költségvetési hiány számait hozza nyilvánosságra a PM, ami szintén befolyásolhatja a kereskedés menetét.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!