Alig 150 pontos sávban mozgott a BUX, délelőtt gyorsan felmászott 18 600 pontos napon belüli maximumáig, itt azonban gyorsan elszállt a lendület, és megkezdődött az egész napos nullaközeli oldalazás. Végül 0,2 százalékos emelkedésnél érte a mutatót a zárószakasz vége, az utolsó érték 18 509 pont volt. A nagy mozgások ellen szólt, hogy a forgalom ezúttal el nem érte az öt milliárd forintot; a piacok másnaposak lehetnek a hétfői és keddi, nagy forgalom mellett lezajlott zuhanás után.

A négy blue chip azonban nagyobb mozgásokkal reagált, a két-két emelkedő és eső papír mozgása kioltotta egymást. A Mol a lehangoló gyorsjelentése után második napon is nagyot esett, ezúttal 0,9 százalékkal 17 050 forintra - nap közben járt száz forinttal alcsonyabban is. A BUX második legnagyobb alkotóeleme, az OTP ezzel szemben 1,4 százalékot erősödött, és 4630 forinton állt meg, a befektetők érezhetően jót vártak a magyar bank gyorsjelentése előtti napon. A Magyar Telekom is legyűrte az osztalékfélelmet erre a napra - pedig cseh szektortársa is csökkentette a kifizetéseket -, és 4 forinttal magasabban, 390 forinton búcsúztatta a szerdát. Ellentétesen mozogtak a gyógyszerpapírok is: miközben az Egis (minimális forgalommal) 0,9 százalékkal 18 975 forintig drágult, addig a Richter 0,8 százalékkal olcsóbb, 34 520 forint lett. Aktív volt a Pannergy piaca is, a geotermikus energiacég újra limittel emelkedett, miután a Lazarus kivásárlása megszüntette a folyamatos eladói nyomást. Öröm volt a szintén 15 százalékkal szárnyaló, csődeljárás alatt álló E-Starnál is, a befektetők a banki adósságállomány csökkenésének örülhettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!