Egy helyben toporog a hazai tőzsde

Az amerikai részvényindexek eséssel zárták a keddi kereskedést azt követően, hogy több kiskereskedelmi szereplő is gyenge negyedéves számokkal rukkolt elő. Az ázsiai piacok eltérően teljesítettek azt követően, hogy a japán jegybank nem változtatott irányadó kamatrátáján. Mindezek együttes hatására az irányadó nyugat-európai indexek a keddi záróértékük alatt tartózkodnak csak úgy, mint a magyar tőzsde.
portfolio.hu, 2014. május 21. szerda, 09:42
Fotó: Reuters

A magyar részvényindex a nyugat-európai társaihoz hasonlóan a keddi záróértéke alatt nyitott, a BUX értéke 0,1 százalékot esett. A hazai blue chipek is a tegnapi záróárfolyamuk közelében oldalaznak, az OTP árfolyama 0,2 százalékot esett, míg a Richter árfolyama 0,1 százalékot, a Mol árfolyama 0,2 százalékot, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,3 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK