Egy hónapos csúcson a forint

Megütötte az egy hónapos mélypontját a forint az euróval szemben, ugyanis a közös deviza árfolyama a szerdai kereskedésben 296,4 forintig csökkent.
NAPI, 2013. április 10. szerda, 17:42
Fotó: Napi.hu

A reggel eleve jól indult a kereskedés, hisz a japán jegybank új monetáris programja keretében a pénzpiacokat hatalmas mennyiségű pénzzel árasztja el, ebből tud profitálni a forint is. Napközben megingott a csökkenő kurzus és az euróárfolyam visszakorrigált 298,5 forintra, ám a délutáni kedvező nemzetközi hangulatban újra erősödött a forint.

A délutáni újabb szárnyalást az Európai Bizottság országjelentése is segítette, amelyben Brüsszel megállapította, hogy a magyar hiány nem túlzó − magyarán az ország nagy valószínűséggel kikerülhet a túlzottdeficit-eljárás alól. Az eurót az esti kereskedésben 297 forinton jegyezték. A dollár és a frank is az euróhoz hasonló utat járt be a nap folyamán: a zöldhasúval 227,09 forinton, a frankkal 243,8 forinton kereskedtek este.

Az állampapírpiacon nem voltak komoly mozgások, a referenciahozamok néhány ponttal emelkedtek-csökkentek, egyértelmű trend nem volt. A legnagyobb mértékben − 7 bázisponttal − a hároméves hozam emelkedett, ezzel szemben a 15 éves hozam 3 ponttal csökkent keddhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK