Egy korszak vége: a Lufthansa kikerül a DAX indexből

Júniusban kikerül a frankfurti tőzsde vezető részvényeinek DAX30 indexéből a Lufthansa légitársaság papírja - jelentette be a tőzsdét üzemeltető Deutsche Börse.
Domokos László, 2020. június 5. péntek, 14:05
Fotó: MTI/EPA

A koronavírus miatt komoly veszteséget felhalmozó Lufthansa piaci értéke csaknem a felére esett az év eleje óta.

A légi cég helyét a privát lakásbérléssel foglalkozó Deutsche Wohnen veszi át. A cég részvényével jelenleg a 60 vezető részvény MDAX indexében kereskednek, a vállalat árfolyama csaknem 50 százalékkal nőtt az év eleje óta - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK