A nap végére az európai piacok jelentősebben emelkedtek, ami az amerikai NAHB ingatlanpiaci indexének köszönhető, hiszen a mutató 2006 áprilisa óta nem volt olyan magas mint decemberben, ami bizakodással töltöttel el a piacokat. Londonban a FTSE 0,56 százalékkal emelkedett, a DAX 0,74 százalékos nyereséggel, a párizsi CAC 0,46 százalékos plusszal zárt. A periféria országai a pillanatnyi optimizmusból jobban tudtak profitálni: a madridi IBEX 1,5 százalékos nyereséggel zárta napot.

Londonban a bankszektor húzta a piacokat: a Barclays 1,65, a Lloyds 0,65, Royal Bank of Scotland 1,1 százalékos nyereséggel zárta napot. Jól ment a nyersanyagipari cégeknek: a bányaipari Rio Tinto 2,8 százalékkal a BHP Billiton 1,22 százalékkal drágult. A nap nyertese a Rolls-Royce volt, ugyanis a repülőgéphajtóműveket gyártó cég egy milliárd dolláros ügyletet jelentet be a Skymark Airlines-sal. Párizsban az egyik legnagyobb nyertes a légipari EADS konzorcium volt, a cég részvényei 2,6 százalékkal drágultak, a nap vesztese pedig a Renault volt az autógyártó 1,9 százalékkal lett olcsóbb. Frankfurtban Commerzbank 3,5 százalékkal drágult a vesztes oldalon fél százalékos mínusszal a SAP és az Adidas volt.

A tengerentúlon este hat után a Dow 0,6 százalékos, a Nasdaq 1,14 százalékos az S&P 0,8 százalékos nyereségben volt. A Samsung visszavonta az európai bíróságokon benyújtott Apple-lel szembeni keresetét, ennek hatására az amerikai cég részvényei 1,7 százalékkal emelkedtek. Hasonló mértékben drágult a Bank of America (1,8 százalék), s a Hewlett-Packard (16 százalék). A vesztes oldalon General Electric állt, a cég részvényei 2,2 százalékkal estek.



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!