Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Nyereséges tudott maradni a harmadik negyedévben is a jelentős átszervezéseken túlesett autókereskedő cég, az AAA Auto - áll a társaság ma megjelentett közleményében. A harmadik negyedévben 0,9 millió eurónyi profitot termelt a cég, szemben a második negyedévben elért 1,6 millió euróval, s a tavalyi év hasonló időszakában felmutatott 200 ezer euró veszteséggel. Az árbevétel 42,7 millió euróra esett a második negyedben elért 47,3 millióról. A harmadik negyedéves visszaesést a társaság szezonális okokkal magyarázza. Az éves összehasonlításban elkönyvelt közel 42 százalékos csökkenés a szerkezetátalakításokkal magyarázható a válság mellett, hiszen a csoport kivonult a nem megfelelően teljesítő piacokról, Magyarországról, Lengyelországból és Romániából. A válság hatására egyébként az AAA Auto "hazai" piacain, Csehországban és Szlovákiban is csökkent a kereslet a használtautók iránt. Az első kilenchavi eredmény az előzetes adatokkal számolva - hozzáadva az eslő féléves eredményhez - mintegy másfél millió euró, az EBITDA pedig valamivel 6 millió euró felett alakulhatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!