Kedden ugyanis a vezető európai tőzsdékkel együtt újra emelkedni tudott a BUX. A vezető index a napot még mínuszban 20 500 pont alatt kezdte a napot, ezután azonban gyorsan pluszba került, és szinte egész nap a zöld tartományban mozgott. Végül, az amerikai tőzsdék pozitív nyitását követően 20 649,9 ponton 1,5 százalékos pluszban fejezte be a napot. A vezető részvények közül az OTP volt a fő húzóerő, a bankpapír ugyanis 2,6 százalékkal 5419 forintig menetelt, úgy, hogy 5466 forint volt a napi csúcsa. Az FHB ennél többet 4 százalékot tudott emelkedni, ami 1181 forintos utolsó árat jelentett. A Mol is drágult, az olaj árának emelkedésével együtt a részvény ára 1,9 százalékkal 16 100 forintra emelkedett. A Richter 1 százalékot drágult, a gyógyszerrészvény így 38 300 forinton fejezte be a napot. Ennél többet 1,8 százalékot drágult az Egis, ami 19 445 forintos értéket jelentett. A vezető részvények közül szenvedett viszont a Magyar Telekom, amellyel kapcsolatban megint negatív hír jelent meg a belső vizsgálattal kapcsolatban. A részvény így az emelkedő trend ellenére 0,9 százalékkal 804 forintra csökkent. A kisebb részvények közül az Orco 5 százalékkal 2505 forintra emelkedett, a Gspark pedig 6,6 százalékkal 698 forintig futott. Stagnált 750 forinton a Rába, esett viszont a Humet, a Pannergy, és az AAA Auto.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!