Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Aligha mutat be látványos rallyt a Wall Street ezen a héten, mivel az alakulóban lévő új görög kormánynak még nem volt lehetősége bizonyítani válságkezelési képességeit, az olasz kormány pedig újabb bizalmi szavazással néz szembe - derül ki a Reuters heti előzeteséből.

Jöhet egy petit rally

A legjobb lehetőség egy villám rally, amelyet a hatékony görögországi kormányalakítás segíthet, de ezt gyors kiábrándulás követi majd - mondta Alan Ruskin, a Deutsche Bank devizastratégája.

A pénteki amerikai munkanélküliségi adat a foglalkoztatás némi javulását mutatta - a munkanélküliségi ráta egy tized százalékponttal, kilenc százalékra morzsolódott le -, az S&P-500 index kosarában lévő 433 vállalatból 70 a várakozásoknál jobb eredményről számolt be harmadik negyedéve után. Mindez arra utal, hogy az USA talán ellenáll Európa problémáinak és a kínai gazdasasági növekedés lassulásának.

Az USA fényt visz az éjszakába

Az S&P tőzsdeindex 11 százalékkal nőtt októberben, ami 1991 decembere óta a legjobb havi teljesítménye. A börzék múlt heti esése ellenére a mutató az elmúlt hetek ingadozási sávjának tetején - 1250 pont körül - maradt. Ez arra utal, hogy a vártnál jobb amerikai adatok felbátorították a befektetőket, akik nem kapkodják el a részvényeladásokat.

A héten további céges gyorsjelentések várhatók, köztük a Macy's áruházláncé, amelyek némi előrejelzést adhatnak az év végi bevásárlási szezon alakulására vonatkozóan.

Hullámzik a pénz tengere

A bizonytalanság azonban erős: a CBOE Volatility Indexe 1,1 százalékkal, 30,16 pontra esett pénteken. Igaz, augusztus elején még 20 pont körül mozgott.

A hosszabb távú befektetésre ugyanakkor jó lehetőséget kínál a részvények olcsósága - ez elcsábíthatja a befektetőket a kötvénypiacokról vagy a készpénz-megtakarítástól. Az S&P előretekintő részvényár/egy részvényre eső nyereség mutatója 12-n áll, ami sokéves mélypont.

A hét második felében lát napvilágot az USA szeptemberi külkereskedelmi adata, illetve a Reuters és a Michigani Egyetem novemberi előretekintő fogyasztói bizalmi index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!