Egy vevő erősítette a forintot

A bankközi forintpiacon délelőtt teljes csend honolt, délután is csak egy külföldi vevő vásárolt - több részletben - forintot, ám ez is elég volt ahhoz, hogy a magyar fizetőeszköz pozíciója 15 bázisponttal emelkedjen a sávban.
Kummer Krisztián, 2003. február 26. szerda, 16:45
Fotó:

A tegnapi és ma délelőtti 11,60 százalékos pozíciójából a délutáni külföldi vásárlás hatására 11,75 százalékra erősödött a forint a bankközi devizapiacon - mondta el a NAPI Online-nak Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. Az euró árfolyama 244,00 forintról 243,60/70-es szintig süllyedt, míg dollár kurzusa egy forintos értékcsökkenéssel délután 226,00 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK