Egy Wal-Mart e-mail ráijesztett a befektetőkre

Péntek zárásra vegyessé vált a kép a Wall Street-en: a Dow plusszal, az S&P-500 és a Nasdaq mínusszal zárta a napot. Vegyes makroadatok és a G20 találkozó mellett egy kiszivárgott Wal-Mart e-mail mozgatta a piacokat.
NAPI, 2013. február 15. péntek, 22:45
Fotó: Napi.hu

Pénteken egy meglehetősen hullámzó hangulatú kereskedési nap után a Dow indexe 0,1 százalékos nyereségben zárt, míg az S&P-500 0,1, a Nasdaq 0,2 százalékot vesztett értékéből. A hét utolsó napján a kereskedés elején a hangulatot vegyes, de többnyire pozitív meglepetést okozó makroadatok valamint a Moszkvában elkezdődött G20 államok pénzügyminisztereinek és jegybankárainak találkozója határozta meg, a nap vége felé viszont egy kiszivárgott Wal-Mart belső e-mail miatt zuhantak be az indexek. Abban ugyanis a felsővezetők "teljes katasztrófa"-ként jellemezték a februárt. A hír után nem sokkal, de még a zárás előtt a Wall Street-i indexek elkezdtek ugyan felfelé kapaszkodni, de csak a Dow-nak sikerült a poztív zónába kúsznia.

A heti teljesítményt tekintve az S&P-500 a hetedik egymást követő hete zárt 0,1 százalékos nyereségben, míg a DJIA és a Nasdaq  teljesítménye 0,1 százalékkal maradt el az előző hetitől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK