Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyitást követő órában vezető nyugat-európai indexek többsége erősödött, a londoni FTSE-100 ragadt egyedül a negatív zónában. Ennek megfelelően az Footsie 0,1 százalékkal állt a hétfői záróértéke alatt, míg a DAX, a CAC-40 és a milánói FTSE MIB indexe egyaránt 0,4 százalékkal erősödött, míg a madridi IBEX-35 0,2 százalékos pluszban járt. A Stocc Europe 600 0,2 százalékkal emelkedett.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágult, de az áremelkedést visszafogja, hogy az amerikai kitermelés rekordnagyságra nőtt, és a legnagyobb olajexportáló országok is a kitermelés bővítésére készülnek. A legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,44 százalékos pluszban, 75,62 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 0,69 százalékos veszteségben, 65,20 dolláron forgott kilenc órakor - írja az MTI.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin vegyesen alakult a kereskedés. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,27 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 0,25 százalékos pluszban, míg az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,51 százalékos veszteségben fejezte be a kereskedést kedden. A vezető sanghaji index 0,75 százalékos pluszban zárt, a hongkongi Hang Seng pedig 0,40 százalékos nyereségben állt egy órával a kereskedés zárása előtt.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!