A BUX a nap elején még enyhe mínuszban volt, kora délutánra azonban pluszba is lendült. Végül azonban gyakorlatilag nullában zárt, a 22 701 pontos értéke ugyanis 0,1 százalékos pluszt jelentett. A befektetők óvatossága érthető is volt, a hétvégi görög kérdések rendezése előtt.

A vezető részvények közül a Mol továbbra is a 200 napos mozgóátlaga körül mozgott. A részvény ára zárásra esett az előző naphoz képest, ez azonban könnyen megmagyarázható az olajár csökkenésével, ami a nagyobb olajcégek árfolyamán is nyomott hagyott a hét utolsó napján.

Az OTP árfolyamára viszont kedvezően hatott, hogy a bankrészvények viszonylag jól szerepeltek az elmúlt napok mélyrepülése után. A bankrészvény 5801 forinton zárt, ami 0,4 százalékos pluszt jelentett. Az árfolyam napközben ennél jóval magasabban 5900 forinton is megfordult, a nap végére azonban itt is megjelentek az eladók, ami vélhetően az alacsony forgalom miatt inkább óvatossági zárások lehettek.

A Richter megpihent viszont az előző napok száguldása után. A gyógyszergyártó árfolyama 36 075 forint volt az utolsó kötésben, ami 0,1 százalékos esést jelentett. A kisebbik szektortárs viszont 1,2 százalékkal 19 980 forintra emelkedett.

A Magyar Telekom 0,5 százalékkal tudott nőni, ez 555 forintos záró árat takart.

A kisebb részvényeknél a csökkenő olajár ellenére 2,5 százalékot esett a TVK, amely így 3170 forinton fejezte be a hetet. Tovább szenved a Rába részvénye is, amely sokadszor nem tudta átlépni a 800 forintos szintet. A gépipari cég 790 forinton zárt, ami 0,6 százalékos visszaesést jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!