Egyelőre megússzák a hedge fundok

Az európai pénzügyminiszterek keddi tárgyalásukon nem tudtak megállapodni a fedezeti alapok és a kockázatitőke-társaságok szabályozásáról – írja a Bloomberg.
Kasnyik Márton, 2010. március 16. kedd, 13:07
Fotó:

Mivel a tárgyalások zárt ajtók mögött folynak, kevés részlet szivárgott ki; a hírek szerint a tárgyalásokat vezető Spanyolország szerint több időre van szükség a megállapodás eléréséhez.

Az európai terveket erősteljes kritika éri az Egyesült Államokból: az amerikai pénzügyminiszter, Timothy Geithner múlt héten azt írta levelében, hogy a fedezeti alapok szabályozásáról szóló javaslat hátrányosan diszkriminálná az amerikai alapokat.

Alistair Darling, a brit pénzügyminiszter is kétségeit hangzotatta a javaslattal szemben, az európai pénzügyi biztos, Michel Barnier azonban megvédte a terveket.

A Kinetic Partners LLP tanácsadója, Andrew Shrimpton szerint zsákutcába ért a kezdeményezés, a spanyol elnökség a jelek szerint kihátrál a javaslat mögül; a fedeti alapoknak tanácsot adó szakértő szerint a javaslatok egy része protekcionlista, és ezért ártalmas a pénzügyi világnak.

Karel Lannoo, a Centre for European Policy Studies vezérigazgatója szerint a Görögország kimentésével kapcsolatos tárgyalások elvonták a figyelmet erről a kérdésről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK