Egyelőre nem bír talpra állni a forint

Az euróval és a dollárral szemben is egyhavi mélypontra gyengült a forint hétfőn.
Domokos Erika, 2017. április 17. hétfő, 14:33
Fotó: Reuters

A forint az euróval szemben egyhavi mélypontra, 313,2-ig gyengült hétfőn, azt ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy durva elmozdulásról nem beszélhetünk, a csökkenés mértéke 0,1 százalékos - jegyzi meg a portfolio.hu.

A forint a dollárral szemben is egyhavi mélyponton, a 295-ös szint közelébe jár jelenleg, így elmondható, hogy nem tartott sokáig Donald Trump azon kijelentéseinek hatása, amelyeknek köszönhetően a hazai fizetőeszköz erősödni tudott az amerikai dollárral szemben. Az Egyesült Államok elnöke múlt szerdán arról beszélt, hogy szerinte továbbra is túl erős az amerikai fizetőeszköz és az alacsony kamatok politikáját favorizálja - olvasható a szakportálon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK