Egyelőre tartja magát a forint

Továbbra is tartani tudta 12 százalék feletti árfolyamát a forint a bankközi devizapiacon. Az, hogy a múlt keddi jegybanki kamatemelés forinterősítő hatása ma még nem bizonyult átmenetinek, főként annak volt köszönhető, hogy az amerikai piacok zárva tartása miatt hétfőn elenyésző volt a forgalom.
NAPI, 2002. május 27. hétfő, 17:31

Az árak alig változtak, a forint mindössze egy szűk sávban, 12,12-12,22 százalék között mozgott. A nap végén 12,19 százalékon állt a kurzus, az eurót záráskor a bankok 242,40/50 forinton, míg a dollárt 263,60/80 forinton váltották. Az overnight forintpiacon az egynapos kamatok lényegében a pénteki alacsony szinten maradtak. A kereskedésre továbbra is a likviditásbőség a jellemző, így az árak nem mozdultak el a korábbi 7 1/2 százalékos szintről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK