Egyesülhet Európa két legnagyobb tőzsdéje

Esetleges fúzióról kezdett részletes megbeszéléseket a londoni és a frankfurti börze.
MTI-Eco, 2016. február 23. kedd, 15:38
Fotó: Reuters

A London Stock Exchange (LSE) és a Deutsche Börse (DB) közleménye szerint a részvénycsere formájában megvalósuló egyesülés után a két tőzsde egy holdingtársaság keretében működne.

A csoportban a DB részvényeseinek 54,4 százalékos, a LSE részvényeseinek pedig 45,6 százalékos részesedése lenne. A csoport igazgatóságába a két tőzsde egyenlő számban jelölne tagokat. Mindkét piac megtartaná jelenlegi márkanevét és nem változna a szabályozási környezet sem.

A bejelentésre az LSE részvényei 18,7 százalékkal, a DB papírjai pedig 8,6 százalékkal szöktek fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK