A avuló nemzetközi hangulatban tovább tudott emelkedni a magyar tőzsde kedden, annak ellenére, hogy hétfőn tovább zuhantak az amerikai tőzsde indexek fontos szintet törve le. A magyar tőzsde zárásakor azonban pont  a most már fontos ellenállási szintet jelenti 1295 pontig kapaszkodott vissza az S&P-500, így a BUX 0,6 százalékkal 23 165 pontig emelkedett a hét második napján.

A vezető részvények közül a Magyar Telekom tudott emelkedni a legtöbbet. Egyelőre ugyan hír nem jelent meg a részvénnyel kapcsolatban, azonban az árfolyam 1,8 százalékot emelkedett, így 555 forinton fejezte be a kereskedést.

A Mol is jól szerepelt annak ellenére, hogy az olaj árfolyamának nem tettek jót a kitermelés növekedéséről érkező hírek. Az olajrészvény azonban ennek ellenére 1,5 százalékkal 23 696 forintra drágult, ez azonban még pont az a szint ahol legalábbis technikai alapon még nem érdemes vásárolni a részvényből.

Az OTP az átlag alatt drágult, a 6010 forintos utolsó ára ugyanus csak 0,3 százalékkal volt magasabb az előző napinál. Ez ugyanakkor szinte természetesnek mondható, hiszen a nemzetközi bankrészvények kifejezetten alulteljesítők voltak az elmúlt napokban. Az árfolyam növekedését viszont támogatta a svájci frank gyengülése a forinttal szemben.

A nagy részvények közül a hétfőhöz hasonlóan a Richter jelentette a nehezéket. A gyógyszergyártó körül nem csillapodó félelmek újabb  1,4 százalékot faragtak az árból, amely így 33 910 forntig süllyedt.

A kisebb részvények közül a felüggesztés 11 099 forinton érte az E-Star részvényét, ami 1,8 százalékos mínuszt takart. A Rába az ingatlanjaival kapcsolatos bejelentése után 800 forintig kapaszkodott fel, ez 1,3 százalékos pluszt takart.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!